Recenze: Odhalení

ledna 22, 2013

Český název: Odhalení
Originální název: The Strange Power
Autor: L. J. Smith
Série: Temné vize 1
Počet stran: 264
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.

---

Do čtení knihy od L. J. Smith se mi moc nechtělo. Po tom, co jsem od ní přečetla devět dílů Upířích deníků a tři díly Tajného kruhu jsem nabyla dojmu, že tato autorka neumí moc dobře psát. Série Temné vize sice není nic ohromného, ale asi to považuju za to nejdařilejší, co jsem od Smith četla.

Kniha vypráví příběh studentky Kaitlyn, která nemá žádné přátelé a většina lidí se ji bojí díky zvláštním očím. Když tedy dostane nabídku, aby strávila rok v Zatesově výzkumném centru, okamžitě ji přijme. V institutu se pak setkává s dalšími vrstevníky, kteří  mají podobné problémy jako ona. Všichni mají neobvyklé nadání - Kaitlyn má schopnost vidět budoucnost, Rob má schopnost léčit, Gabriel ovládá telepatické schopnosti, Anna dokáže komunikovat se zvířaty a Lewisova partie je telekineze. 

Kniha se četla hodně lehce a děj jel pořád dál a dál. Žádná z postav mi nebyla protivná a hlavní postava Kaitlyn je normální holka, která je nešťastná a svoje nadání považuje chvílema za prokletí. A když se pak setkala s ostatními, bylo pro ni velkým překvapením, jak kamarádští všeci byli. Konečně měla pocit, že je doma. Kromě Kaitlyn dostali větší prostor také Rob a tajemný Gabriel, kterého ze začátku neměl skoro nikdo v oblibě. Jeho nepřátelský postoj tomu ještě více přisadil a jediná osoba s kterou se bavil normálně byla právě Kaitlyn. 

Knihu hodnotím průměrnými třemi hvězdičkami. Věřím, že se v dalším díle autorka ještě více rozjede. Byla to opravdu velká změna, oproti nudným a celkově nesmyslným Upířím deníkům. 

You Might Also Like

0 komentářů