Recenze: Trilogie Existence

března 29, 2013

Originální název: Existence, Predestined, Ceaseless
Autor: Abbi Glines
Série: Existence Trilogy
Počet stran: 162, 213, 174
Nakladatelství: Wild Child Publishing, 2011


Anotace: Pagan už od mala vidí duše. Nemluví na ni, nedotýkají se jí, a tak se s nimi naučila žít. Až do doby, kdy na ni jeden tajemný kluk promluví. Kluk, kterého nikdo jiný nevidí. Pagan se do něho zamiluje, ale osud jejích lásce nepřeje. Dank není jen tak obyčejný člověk, ale není ani duše. Tak co je? 
---

V trilogii Existence se setkáváme s postavou Pagan, která chodí na střední a jen tak náhodou vidí od mala mrtvé duše. Pagan je trošku zvláštní, protože se rozhodne chodit s Leifem a to hlavně z toho důvodu, že nechce být sama a cítí se s ním bezpečně. Trošku sobecké docela. Jednou ale narazí na podivnou duši, která s ní začne komunikovat, což se ji nikdy předtím nestalo. Dank totiž vlastně není duše, je něco úplně jinýho...

Existence je taková hodně zvlástní série. Zápletka by byla zajímavá a myslím, že jiní autoři by se na to lépe vyřádili. Co je velký mínus knihy, jsou hlavní postavy Pagan a Dank. Pagan se totiž chvílema chová jako sobecká mrcha, která nemyslí na nikoho jiného než na sebe nebo jako vyšinutá labilní holka. Chodí s Leifem, ale jen co není s ním, myslí na Danka a jen co je v jeho blízkosti, tak by se po něm pořád jen plazila. Samotný Dank je kapitola sama o sobě. Jeho chování bylo taky často nepochopitelné a divné. Celkově mi přijde, že autorka měla povedený podklad k napsání dobré knihy, ale úplně to zazdila charaktery postav. 

I když je moje recenze spíše negativní, série má své fanoušky. Na goodreads si vysloužila hodnocení v průměru asi 4.01.

You Might Also Like

0 komentářů