Recenze: Posedlost

března 07, 2013

Český název: Posedlost
Originální název: The Possessed
Autor: L. J. Smith
Série: Temné vize 2
Počet stran: 248
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami… Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

---

Druhý díl série Temné vize navazuje ihned na děj prvního dílu. Kaitlyn je spolu s ostatními středoškoláky na útěku před panem Zetesem. Zetes, z kterého se vyklubal posedlý šílenec, chtěl využít jejich ojedinělé schopnosti ke konání špatnosí. Vydají se proto hledat bílý dům, který všeci viděli ve svém snu.

Po cestě ale dojde k řadě problémů a ten největší je telepatické spojení, které mají díky Gabrielovi. Ten se od útěku totiž změnil a začíná se z něj stát energetický upír. Kaitlyn se proto rozhodne Gabrielovi pomoci, ale ten o její pomoc moc nestojí. Jeho divné chování Kaitlyn zároveň odpuzuje a přitahuje, ale jelikož se při útěku dala do páru s Robem, tak se její nově objevující city začnou ukazovat jako velký problém.

Tohle ale není jediný problém. Ten největší je stále pronásledující pan Zetes...

Temné vize jsou oproti Upířím deníkům docela dobrá série. Čte se lehce a děj je jednoduchý a zajímavý. Druhý díl mi přišel o chlup lepší jak první, zejména tím, že byl temnější a hlavní postavy se více vyvíjeli. Z Kaitlyn už není ta ustrašená holka. Jde si za svým, chce dělat všechno správně a když se rozhodne, že Gabrielovi pomůže s jeho problémem, tak jde do toho se vším všudy. Dozvíme se také hodně z Gabrielovi minulosti - neměl lehké dětství a když se projevila jeho schopnost, tak se k němu každý otáčel zády.

Kniha byla zajímavá,svižná a já se těším na poslední díl, kde se dozvíme, jak to s Kaitlyn a Gabrielem dopadne. 


You Might Also Like

0 komentářů