Recenze: Nenávist až za hrob

června 23, 2013

Český název: Nenávist až za hrob
Originální název: At Grave's End
Autor: Jeaniene Frost
Série: Noční lovci 3
Počet stran: 240
Nakladatelství: FANTOM Print


Anotace: Cat společně se svým upírským milencem Bonesem dál pomáhají zvláštnímu oddělení Národní bezpečnosti v lovu nebezpečných nemrtvých bytostí. Situaci komplikuje to, že Cat, napůl člověk a napůl upír, začíná být jako Zrzavá smrtka až příliš proslulá, a navíc s ní má stále ještě nevyřízené účty její biologický otec, sadistický upír Max.
K tomu všemu dostane Bones nečekanou nabídku, která se jen tak neodmítá. Jeho Velmistr, starý egyptský upír Mecheres, mu předá část své moci a navždy tak propojí jejich klany. Za všechno se ale musí platit a rovněž tato na první pohled skvělá šance v sobě skrývá nebezpečí, které může znamenat nejen odloučení, ale i smrt.

---

Poloviční upírka Cat je zpátky se svým upířím manželem Bonesem, který pomáhá jejímu týmu lovit nemrtvé bytosti. Jejich mise jsou poměrně úspěšné, ale začnou nastávat problémy s tím, že Cat neboli Zrzavá smrtka začne být všude poznatelná. Nepomáhají ji ani přebarvení vlasů, nic. Její šéf proto požádá Bonese o přeměnu jednoho člena týmu v upíra.

Kromě vyvražďování nemrtvých si Cat musí vyřídit problémy se svým upířím otcem Maxem, který se chce své dceři pomstít za každou cenu. I přes tyhle překážky se pak spolu s Bonesem rozhodnou, že uspořádají svatbu v lidském stylu. Předtím ale dostane Bones nabídku od svého Velmistra Mencheresa, aby spojili svoje klany a vytvořili neporazitelné společenství upírů. Všechno ale neprobíhá tak lehce, jak by mělo. O slovo se totiž hlásí jedna krutá a rozzuřená žena.

Nenávist až za hrob, třetí díl série Noční lovci, jede na stejné vlně jako díly předchozí. Autorka nám servíruje jednoduchý a čtivý příběh plný akce, nečekaných zvratů a napětí. Pohrává si svými postavami a některé scény jsou opravdu překvapivé a emotivní. Jedna scéna týkající se Cat je opravdu hodně emotivní a čtenář vůbec neví, jestli to autorka opravdu udělala nebo skrývá eso v rukávu.

V tomhle díle se vyskytuje i velké množství nových postav. Za zmínku stojí třeba mocný Velmistr Mencheres, který má zajímavou minulost nebo upír Vlad, který je sice nejdříve poměrně otravný, ale nakonec se z něho vyklube zajímavá postava. Starých známých si užijete taky dosytosti, hlavně Tatea, Annette nebo Iana.

V tomhle dílu si užijete krvavých bitek dosytosti. Nechybí ani romantické chvilky mezi Bonesem a Cat. Všeho je ale v knize v přiměřeném množství, nic není navíc a kniha se čte poměrně rychle. Autorka, která miluje hororové filmy, svoji zálibu v podivných věcech využila naplno. Děj je promyšlený a nenajdete žádné nelogičnosti.

Šla jsem po Nickovi, který mi při útěku shazoval hosty pod nohy. Lidi křičeli, mlátili rukama kolem sebe. Snažila jsem se je zachytit a zároveň prohnat Nickovým srdcem stříbrný nůž, což nebylo vůbec jednoduché. Jedna z mých dýk se zabodla Nickovi do hrudi, ale příliš daleko od srdce. Přesto jsem nemohla lidi odhazovat jako pytle s odpadky. Nick tak o nich možná smýšlel. Já ne.

Můj tým se rozptýlil, strážili teď všechny východy a snažili se udržet ostatní hosty z cesty. Nick doběhl na druhou stranu baru a horečně se rozhlížel. A viděl jen mě s připravenými stříbrnými noži a mé muže, kteří na něj mířili těžkými pistolemi desert eagle.

You Might Also Like

0 komentářů