RC Review: Horečka Dananů

září 06, 2013

Český název: Horečka Dananů
Originální název: Faefever
Autor: Karen Marie Moning
Série: Horečka 3
Počet stran: 428
Nakladatelství: Jota

Anotace: MacKayly Laneová, dívka z malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.

---

Třetí díl série Horečka navazuje přímo na poslední události, tedy na nepříjemné a dosti zvrácené věznění Mac v podzemí. Díky Barronsovi a dananskému masu se ji podaří přežít a snaží se pokračovat ve svém poslání. Najít tajemnou knihu a potrestat vraha její sestry. S Barronsem proto pátrá po dalších posvátných nástrojů moci a během toho se dovídá víc a víc o světě Dananů. Kromě toho ji na paty neustále šlape neunávný policajt a velká skupina Vidoucích, které by chtěli, aby se k nim přidala. Mac neví, jestli má navázat spolupraci s Vidoucíma, vždyť sama ani neví, komu věřit. V poslední době se kolem ní vyskytuje tolik lží a nejasností a nikdo ji nechce říci pravdu.

Horečka Dananů byla u fanoušků hodně očekávaná a myslím, že splnila očekávání. Všechno co nás bavilo na předchozích dílech, tu je a ještě víc. Kniha plná keltské mytologie a irského prostředí je plná akce a napětí. A taky může někoho stát pěknou řádku nervů. Po dočtení se totiž čtenáři může zdát, že pár stránek chybí. A ono ne. Kniha končí hodně otevřeně a hodně zajímavě. Při dočítání jsem u knihy doslova nadskakovala a pak jsem jen pobouřeně koukala na poslední stránku: "To si snad dělají pr...?"

Vidoucí Mac, která toho má na krku čím dál víc, si dělá největší starost s tím, komu věřit. Nejen Barrons, ale i dananský princ V'lan toho skrývají stále moc a ani jeden se nemá k tomu, se Mac se vším svěřit. Proto ani jednomu neříká všechno a hledá si informace jinýma cestama. Naneštěstí zná Barrons způsob, jak z Mac dostat všechno, co ví. O to víc o něm pak Mac pochybuje, že je lidská bytost a snaží se zjistit, kdo ve skutečnosti je, všude, kde se dá. Její schopnosti vidoucí se postupně začínají více a více zlepšovat a není už tak závislá na pomoci ostatních.

Třetí díl Horečky je stejně strhující a zábavný jako předchozí díly. Možná je i krapet lepší a to se mi na této urban fantasy líbí, že její kvalita spíše roste, než klesá. Nechybí ani ta trochu romantiky a jiskření mezi Mac, Barronsem a V'lanem. Pokud vás stejně jako mě tato série baví, určitě každého potěší zprává, že čtvrtého dílu se dočkáme ještě letos - v listopadu pod názvem Snová horečka.

Děkuji nakladatelství Jota za poskytnutí recenzního ebooku.
Knihu můžete koupit na jejich stránkách.

You Might Also Like

0 komentářů