Recenze: Nevinné

září 06, 2013

Český název: Nevinné
Originální název: Flawless
Autor: Sara Shepard
Série: Roztomilé malé lhářky 2
Počet stran: 280
Nakladatelství: BB/art

Anotace: ČTYŘI ROZTOMILÉ MALÉ LHÁŘKY SKRÝVAJÍ DOST TEMNOU MINULOST. Spencer přebrala kluka vlastní sestře. Aria sní o učiteli angličtiny. Emily se zakoukala do holky, co je na škole nová. Maya je… víc než jen kamarádka. A Hanna je schopná zvracet, jen aby byla stále krásná. Společné mají nejedno tajemství, jenže… to nejhorší je příšerné. A pravda nesmí vyjít najevo.
Proč bych měla mlčet? Zasloužily by si pykat. Každé zmuchlané psaníčko a každá podivná zpráva přichází ode mne. Já roztomilým malým lhářkám srazím hřebínek. Věřte mi. Vím toho na nich dost, abych je pohřbila zaživa.

---

Pohřbem to končilo a pohřbem to začíná. Dříve nejlepší kamarádky, teď spíše cizinky, se sešli nad hrobem své dávno ztracené kamarádky. Alison je mrtvá a podle všeho byla zavražděna. Kdo je teda ta tajemná osoba, která všem čtyřem posílá podivné zprávy plné tajemství, které každá dříve svěřovala jen jedné osobě - Alison.

Kdo je jejich pronásledovatel, to se budou snažit všechny zjistit. Nejen že každou znervózňuje, že ví o jejich nejskrytějších tajemství, ale také jim dosti ztrpčuje život a nutí je dělat věci, proti jejich přesvědčení. Jedna výhružka střídá druhou a postupně se každé začne hroutit dosud téměř idilický život. Největší hrůzy prožívá Emily, protože se děsí, že každý zjistí její náklonost k ženskému pohlaví. Nebo Aria, která dělá všechno proto, aby se neprovalila otcova nevěra a nedošlo k rozvodu rodičů. Pokoj nemají ani Spencer, která se snaží být lepší jako její sestra nebo Hanna, která zažívá šok potom, co se její otec rozhodne znovu oženit.

Kniha je stejně jako první díl velmi věrná seriálu. Jsou tu už ale i náznaky na věci, které se v seriálu neobjevili a celkově celý konec knihy bude pro seriálové příznivce překvapením. Osudy některých postav jsou totiž jiné, než jsme viděli na televizních obrazovkách. Pro mě byl konec docela rozčarováním, ale co nadělám, kniha byla i tak stejně zajímavá jako předchozí díl.

Osudy hlavních hrdinek se začínají čím dál více podobat honbě za divokým zvířatem. Kdo ale přežije a kdo ne? V tomto dílu to vypadá hodně špatně s Hannou, která se musí vyrovnat s nezájmem rodičů. Ani máma ani její otec téměř neřeší, že jejich dcera krade a byla několikrát pozvaná na policejní stanici. Hodně nahnuté to má i Aria, která se nejvíce bojí toho, že se její rodina rozpadne. 

Druhý díl je stejně čtivý, zajímavý a plný záhad a tajemství. V průběhu čtení se dozvíte o každé jednu špatnost za druhou. Holky sice vypadají kolikrát nevinně, ale ve skrytu jsou to pěkné mršky. Příběh o zabití jejich kamarádky ale pokračuje dál a kdy se dozvíme pravdu, to je opravdu jen v rukou autorky. Kniha určitě zaujme nejen mladé čtenářky, ale i milovníky knih s nádechem detektivky. Ne nadarmo se o sérii mluví jako o Zoufalých manželkách pro mladší. 

You Might Also Like

0 komentářů