RC Review: Rebelové věčnosti

října 20, 2013

Český název: Rebelové věčnosti
Originální název: Rebellen der Ewigkeit
Autor: Gerd Ruebenstrunk
Počet stran: 350
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Co když věčnost zmizí jediným mrknutím oka?
 Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti?
A jak s tím vším souvisí Willis, který se o nic z toho nezajímá a pouze se raduje z právě získané svobody a vlastního bytu? Nakonec si však i on bude muset vybrat jednu ze znepřátelených stran. A rozhodně to nebude lehká volba, protože věci nejsou takové, jakými se zdají být…

---

Jaká bude blízká budoucnost? Takovou otázku si položí snad každý z nás. Rebelové věčnosti nám přiblíží jednu z variant, kdy je ve světě největší byznys prodávat čas. Potřebujete peníze a to rychle? Prodejte pět let svého života a nebudete strádat hlady. Nebo máte pocit, že je vám vyměřený čas málo a tak si koupíte dalších deset let navíc. Nic není ale zadarmo a tak i obchodování s životy lidí má svou cenu.

Reiszová & Reming je společnost, kterou založili dva nejlepší kamarádi, milenci a geniové v jednom. A právě tito dva vymysleli technologii, která umožňuje lidem ubírat a dávat roky. Před uvedením technologie na trh dojde ale k roztržce mezi oběma vynálezci. Reiszová je sice s jejich úspěchem spokojená, na druhou stranu ale tuší hrozící nebezpečí, které může technologie přinést. Její společník Reming vidí ve všem jen peníze a celonárodní slávu a je schopen udělat všechno, aby se jeho sny vyplnili. Třeba i to, že se své společnice nadobro zbaví.

O osmnáct let později je Tempus Fugit, společnost obchodující s časem, nejvýdělečnější na světě. Právě do této společnosti zavítá Valerie, která se rozhodne prodat deset let svého života kvůli nemocné matce. Při odchodu je před budovou sražena autem, které shodou okolností řídí detektivka, která dostala za úkol zjistit informace o možném teroristickém útoku na Tempus Fugit. A aby těch náhod nebylo málo, kromě mladé slečny srazí svým autem i poštovního kurýra Willise. Detektivka se jim chce za vzniklé škody odvděčit, proto je přibere do svého týmu vyšetřovatelů.

Příběh Rebelů věčnosti  vzdává  čest Einsteinově teorii relativity, protože se podstatně věnuje kvantové fyzice. Právě díky ní hrdinové knihy dokážou doslova nemožné věci. Vymysleli technologii, která dokáže člověku vzít několik let života, uchovat ji a pak ji předat někomu dalšímu. Bohužel má tato technologie i nepříznivé účinky. Ze začátku si toho nikdo nevšímá, ale postupem času se to začne stupňovat. Po celém světě začne docházet k podivným událostem, kdy se lidé chovají nenormálně.

Celou knihu provází jedna náhoda za druhou, až si říkáte, že je to trochu přehnané. Příběh hlavních tří hrdinů, kteří se nikdy dříve neviděli a přitom je spojuje tolik věcí. Některé situace jsou překvapivé a některé doslova šokující. Autor se totiž nebojí realistických a někdy až brutálních scén. Jedna akční scéna střídá druhou a hluché místo byste těžko hledali. Nudné mi možná přisli kapitoly, které ukazovali, jaký vliv měla technologie Tempus Fugit na okolní svět.

Hlavní postavy jsou sympatické tak akorát. Nejvíce zaujme Willis, který vyrostl v sirotčinci. Willis je pozoruhodně chytrý a nadaný. Právě jeho osud se v celé knize nejvíce promíchá a při pozornějším čtením dojde každému, kam směřuje. Díky Willisovi se celá skupina dozví, kdo jsou Rebelové věčnosti, co je jejich cílem a především, kdo je vede.

Rebelové věčnosti je zábavná kniha, která v sobě nese prvky techniky, fyziky a nadpřirozených prvků. Zaujme především mužské čtenáře, ale své si najdou i čtenáři ženského pohlaví. Teorie paralelních světů je opravdu dobře zpracovaná a uvěřitelná. Celý příběh je jedna akční jízda, která vrcholí nečekaným závěrem.

Děkuji knihkupectví Fantasya.cz za poskytnutí knihy na recenzi.
Recenzi najdete také na jejich stránkách.

You Might Also Like

0 komentářů