Recenze: Potulný rytíř

července 23, 2015

Západozemí je obrovská říše, na jejímž území se rozkládá sedm království. Této zemi vládlo už mnoho králů. Někteří se zapsali do dějin, jiní ne. Rod Targaryenů patří mezi ty hodně známé. Asi sto let před událostmi zaznamenanými ve Hře o trůny se po známých cestách potulovala velmi neobvyklá dvojice. Rytíř a malý chlapec.

Potulný rytíř je první ze souboru tří povídek, který vypráví osudy mladého rytíře Dunka a jeho panoše Egga. Dunk neboli také Duncan Vysoký je trochu neobvyklá postava. Jeho bývalý pán, ser Arlan, ho často označoval za hlupáka, byl to ale shodou okolností on, kdo ho pasoval na rytíře. Dunkovým velkým snem je zúčastnit se rytířského turnaje a vydělat si něco málo na obživu. Mezi jeho výhody a nevýhody patří dosti výrazný zevnějšek nebo jeho drzý panoš Egg, kterého poutá jistá spojitost s právě vládnoucím rodem.

Celou recenzi najdete na fantasya.cz

Český název: Potulný rytíř | Originální název: The Hedge Knight | Autor: George R. R. Martin Série: Potulný rytíř 1 Počet stran: 176 Nakladatelství: Crew Žánr: Fantasy, Comics
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

0 komentářů