Trůn lebek is coming...

července 29, 2015

„Užíval jsem si Démonský cyklus Petera Bretta skrz naskrz od samého začátku, a poslední přírůstek, TRŮN LEBEK, mi opět imponuje… Líčení charakterů je stále precizní a postavy buď dále rostou a dospívají a odhalují své skryté stránky, nebo naberou nějakou ostrou (a přesto zcela věrohodnou) obrátku.“ 
- Fantasy Literature  

Dneska se ke mě dostala jedna zajímavá zpráva a velmi ráda se o ni s vámi podělím. Určitě víte, že americký spisovatel Peter V. Brett patří mezi mé nejoblíbenější autory vůbec. Zatím jsem četla všechny jeho knihy (ty v češtině) a ráda ho sleduji na sociálních sítích, kde bývá dosti aktivní. Loni jsem pořádala o jeho tvorbě dokonce i blog tour a právě díky ní jsem dostala tuhle malou informaci. Týká se českého vydání nejnovějšího, čtvrtého dílu, který ponese název Trůn lebek. A teď budu přímo citovat z oficiálního prohlášení, které si můžete přečíst i na webu samotného nakladatelství:

"Vzhledem k velmi častým dotazům na termín českého vydání čtvrtého dílu Démonského cyklu bychom zájemce chtěli touto cestou informovat, že reálně knihu chystáme na říjen letošního roku. V tuto chvíli je hotový překlad a probíhají redakční práce."

Jak už ale bývá zvykem, na podzim vychází milion nových knih, takže se Trůn lebek může i kapku opozdit. Důležité hlavně je, že vyjde LETOS! Trůn lebek je pro mě jedna z nejočekávanějších knih letošního roku a jestli vyjde v říjnu nebo v listopadu už docela nezáleží. Mezitím můžeme hádat, jakou obálku nakladatelství Triton vybere. Nakonec si pak můžete přečíst pracovní anotaci (konečné znění na přebalu knihy se může trochu lišit), která mě tak v půlce málem zvedla ze židle :)

Krasijský Trůn lebek zůstává prázdný. 
Trůn sestavený z lebek padlých vojevůdců a démonských princů je sídlem cti a prastaré mocné magie, která drží démony v šachu. Z tohoto trůnu chtěl Ahmann Jardir dobýt celý svět a vybudovat jednotnou armádu, která by vytáhla do boje a skoncovala s démonskou válkou jednou provždy. 
Jenže Arlen Sedlák, Tetovaný, se proti tomuto plánu vzepřel. Vyzval Jardira na souboj a ten na něj musel přistoupit, aby si zachoval čest. A než aby riskoval porážku, oba je raději svrhl ze srázu, čímž obral svět o spasitele a zároveň spustil boj o následnictví, který může Svobodná města Thesy rozdělit.
Na jihu musí Jardirova první manželka Inevera najít způsob, jak zabránit synům, hnaným snahou uplatnit nárok na trůn, aby se navzájem zabili a zavlekli tak svůj lid do občanské války. 
Na severu se Leesha Papírova a Rojer Půlručka pracně snaží sjednat mezi Angierským a Milnským vévodstvím spojenectví proti Krasijcům dřív, než bude pozdě. V této křížové palbě uvázne Laktonské vévodství – bohaté, nechráněné, zralé na dobytí. 
A jadrnci mezitím stále nabírají na síle. Bez Arlena a Jardira se asi nenajde nikdo tak silný, kdo by je zastavil. O osudu obou pohřešovaných mužů možná něco ví jen Renna Sedlákova. Jenže i ta zmizela… 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Túto sériu by som si chcela prečítať, mám ju na zozname už dosť dlho a má skvelé ohlasy. Trocha ma desí, že ten počet kníh presahuje číslo 3 a to už sa potom bavíme o ságe, ktorej treba venovať veľmi veľa času. Pri počte nových kníh, ktoré zaplavujú knižný trh, na ne neostane priestor. Ale konkrétne táto a ešte séria od M.Sullivana ma veľmi láka.

    OdpovědětVymazat