Když Sherlock potkal Moriartyho... vlastně Mori | Heather W. Petty

března 27, 2016

Sherlock Holmes. Pod tímto jménem si většina z nás představí dospělého, možná postaršího muže s čepicí a dýmkou. Tato postava se právem řadí mezi nejchytřejší vymyšlené literární hrdiny vůbec. Sherlock se totiž vyznačuje nejen geniálním mozkem, ale dokonalou schopností vydedukovat a najít i z nejmenších detailů vodítka vedoucí k vrahovi. Než se ale Sherlock stal jedním z nejlepších detektivů, musel dospět. A určitě musel chodit i do školy.


Seznamte se s Mori. Celým jménem James Moriarty. Trochu neobvyklé jméno pro holku, Mori ale vyrostla v rodině policejního detektiva. Ve škole, kam chodí, je tak trochu outsider. Má fotografickou paměť a její jediná kamarádka se bez udání důvodu odmlčela v té vůbec nejhorší době. Matka Mori totiž zemřela na rakovinu a její otec se utápí ve svém žalu společně s plnou sklenicí. Mori se tak musí sama starat o své mladší bratry. Svůj vztek a smutek utápí dlouhými procházkami v parku. A právě v parku, kde bylo nedávno nalezeno mrtvé tělo, potká Sherlocka Holmese.

Celou recenzi si můžete přečíst na webu Neoluxoru.

Český název: Lock & Mori | Originální název: Lock & Mori | Autor: Heather W. Petty Série: Lock & Mori 1 Počet stran: 240 | Nakladatelství: CooBoo
Hodnocení: 3,5/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Teda, nemůžu se zbavit dojmu, že tohle už je prostě DIVNÉ :D Baví mě různé moderní adaptace a hry s původními tématy, ale jen po určitou hranici...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to divné je, to jo a jak :-D ale když to vezmeš z té veselé stránky, tak se pobavíš a hodně :-D :-D hlavne pokud ti teda moc nevadí shippování postav apod.

      Vymazat