Pták & Veverčák na útěku | James Burks

dubna 11, 2017

Strašpytel a kliďas. Tak by se jedním slovem dali charakterizovat hlavní hrdinové nového komiksu Pták a Veverčák na útěku. Komiks je určen primárně pro děti, ale myslím, že pokud nemáte srdce z kamene, užijete si čtení i vy starší.


To se tak jednoho dne potkají Pták a Veverčák. Veverčák je tak trochu nervák, bojí se vlastního stínu a má rád svůj domov. Pták je ale jeho naprostý opak. Neustále usměvavý, vstřícný a kamarádský. Dovede si užívat maličkostí, jako je třeba nový den plný sluníčka. Nic ho nevykolejí a nedělá si starosti. A pak je tu obrovský a zrzavý Kocour, který se je rozhodne sežrat. A tak se Pták a Veverčák vypravují na dobrodružnou cestu plnou nejrůznějších nástrah a číhající nemotorné kočky.

Pták a Veverčák na útěku je komiks, který v klidu přečtete za necelou hodinku. Věřte ale, že se tu hodinku budete pochechtávat a uculovat. Ano, je to příběh pro děti, nejsme ale i my dospělí tak trochu ještě děti? Příběh je sice předvídatelný, ale tady jde hlavně o dva hlavní protagonisty. Je to tak nesourodá dvojice. Každý z nás se ale v jednom z nich určitě najde, nebo také v obojích. Pták i Veverčák totiž ztělesňují nejrůznější lidské vlastnosti, které jsou dobrým příkladem jak pro děti, tak občas i pro dospělé čtenáře.


Autor James Burks pracoval několik let pro Walt Disney a Warner Brothers, a tak z celého komiksu doslova dýchá ta atmosféra typická pro animované filmy a seriály. Komiks je od začátku velice vtipný a textová část jde ruku v ruce s tou grafickou. Příběh hýří barvami a i když ústřední dvojice ztělesňuje klasickou šablonu, tak není možné si je neoblíbit. Jsou zkrátka roztomilí. V knize není nouze i o pořádnou akci a honičky, které vás do děje pěkně vtáhnou. Všemu pak vévodí vtipné hlášky a grimasy samotných hrdinů.

Pták a Veverčák na útěku je ultimátně vtipná jednohubka, kterou si může přečíst opravdu každý a je jedno, kolik vám je let. V tom příběhu totiž najdete všechno, co by dobrý příběh měl mít. Napínavý děj, vývoj postav, spousta akce a zábavy a těch hlášek. Těch je tu opravdu požehnaně. Takže pokud chcete vidět, jak je důležité mít po ruce toho správného parťáka a že se dá radovat i z obyčejných maličkostí, přečtěte si tento komiks.

Český název: Pták a Veverčák na útěku | Originální název: Bird and Squirrel on the Run Autor: James Burks Série: Pták a Veverčák 1 Počet stran: 128 | Nakladatelství: Host
Hodnocení: 5/5
Za recenzní výtisk posílám velké poděkování nakladatelství Host.

You Might Also Like

0 komentářů