Amerikána

srpna 27, 2017


Je to příběh o lásce. O lásce mezi mužem a ženou, o lásce k rodině, o lásce k vlastnímu já. Je to o životě ženy, která se rozhodla něco udělat, udělat ten velký krok a začala nový život. A na své cestě za hledáním své identity a životního cíle se potýká s otázkami rasismu, chudoby, úspěchu nebo přetvářky. Tou nejzásadnější otázkou ale je, co nás dělá lidským. Je to barva pleti? Je to počet nul na našem účtu? Vysokoškolský titul? Nebo je to šťastná rodina a přátelé, na které se dá spolehnout?

Amerikána je už v pořadí třetí knihou od africké autorky Chimamandy Ngozi Adichie. Její prvotina Půl žlutého slunce získala několik ocenění, Amerikána se ale jednoznačně řadí mezi nejdiskutovanější knihu, kterou autorka napsala. Získala spoustu nominací, plánuje se filmové zpracování a částečně zachycuje autorčin život a zkušenosti. Adichie je známá také svým feminismem, který je v knize velmi znatelný.

Celou recenzi najdete na webu Knihcentra.

Český název: Amerikána | Originální název: Americanah | Autor: Chimamanda Ngozi Adichie Počet stran: 550 | Nakladatelství: Host
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

0 komentářů