Hra o trůny

února 04, 2018

Hra o trůny je fenomén posledních let. Už to není pouze rozsáhlá fantasy série z pera George R. R. Martina, ale tak trochu životní styl. Seriálové zpracování a zvědavost přinutila spoustu lidí navštívit knihkupectví a přečíst si původní předlohu, která vyšla v prvním českém překladu v roce 2000 u nakladatelství Talpress.


První díl seznamuje čtenáře s rozsáhlým světem Sedmi království. Na severu vládnou Starkové v čele s Eddardem Starkem, který je svým králem Robertem povolán na jih do Králova přístaviště, aby jako jeho pravá ruka zjistil pravou příčinu smrti bývalého pobočníka. Se svými dvěma dcerami se tak vydává do centra intrik a zrady, zatímco na severu jeho nemanželský syn Jon skládá přísahu Noční hlídce, chránící zemi před nepřítelem za Zdí. Divocí ale nejsou jediná hrozba, které Západozemí čelí. Daleko na jihu za mořem, právoplatní dědici Železného trůnu vyhnáni v exilu, spřádají plány k pomstě. 

Celou recenzi najdete na webu fantasya.cz

Český název: Hra o trůny | Originální název: Game of Thrones | Autor: George R. R. Martin Série: Píseň ledu a ohně 1 Počet stran: 800 | Nakladatelství: Argo
Hodnocení: 5/5


You Might Also Like

0 komentářů